BP UNDERGROUND

A zenei szubkultúrákhoz kapcsolódó budapesti underground a magyar kultúra szerves része. A film készítői – Turán Eszter és Koltay Anna –  azt szeretnék feltérképezni, hogy mik voltak a meghatározó ifúsági, zenei szubkultúrák a ’90-es és a 2000-es években Budapesten. Az 1989 utáni hazai underground közeg irányzatairól korábban még nem született részletes és átfogó dokumentumfilm sorozat. A vasfüggöny leomlása után a nyugati hatások táptalajra találtak, a kilencvenes években sok irányzat élte fénykorát, a hardcore-punk, a rock/metal, a hip-hop, az elektronikus zene, a ska a rockabilly és számos más zenei szcéna, melyek a sajátos magyar ízzel keveredve izgalmas közeget hoztak létre. A rendezőpáros tagjainak az az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett ez egyfajta tisztelgés a város földalatti szubkultúrái előtt. Kis különbséggel ugyan, de mindkét alkotó szorosan kötődött különböző underground mozgalmakhoz. Filmsorozatukban ezeknek az alulról szerveződő csoportoknak a társadalmi hatása mellett a mai napig ható közösségépítő erejével szeretnének foglalkozni, illetve körbejárni, hogy maga Budapest milyen szerepet játszott ezeknek a csoportoknak a kialakulásában. Melyik közegre milyen légkör és íratlan szabályok jellemzők, mik voltak a meghatározó helyek és figurák, vagy éppen külső jegyek, szimbólumok és emlékezetes sztorik. A film elkalauzolja a nézőt az adott csoport legjobb zenekaraitól az üzenetéig, a jellemző ruhabolttól a kultikus kocsmáig. Pont mint egy nagyvárosi szafariban…

Lehetőséged van támogatni a BP Underground következő részeinek elkészülését szabadon választható összeggel. Adományozni az alábbi gomb megnyomásával lehet.  Lehetőséged van további szabadon választható összegű támogatás, adomány nyújtására is, ezt megteheted, az alábbi gomb megnyomásával.

LEJÁTSZÁS

EPIZÓDOK

HIP-HOP

HipHop

A BP Underground második epizódja a budapesti underground hip hop kultúráról szól. Csakúgy, mint az első, hardcore-punk műfajjal foglalkozó film, az új epizód is sajátos képi világgal és sok archív felvétel segítségével idézi meg a stílus születését és virágzását. A film olyan városi csomópontokat érint, mint akár a Filatorigát, a Maszk klub vagy a Kultiplex, felemlegetve olyan bulikat, mint a Fila Rap Jam, a Gimmeshot, illetve a Microfonparty-k, vagy OSG-k. Bemutatja a színtér fontosabb szereplőit a rapperek, MC-k és DJ-k mellett a graffiti kultúrától a roma hip hop-on és a női előadókon át a breakesekig bezárólag. Többek között arra keresi a választ, hogy a főváros, mint központ hogyan alakította a szubkultúrát, és milyen átjárás volt a vidéki városok hip hop arcai és a budapesti közeg között. A BP Underground hip hop epizódja mint egyfajta korlenyomat, visszahozza a kilencvenes évek életérzését, a nyugati hatások korlátok nélküli beáramlásának korszakát, amikor minden korábbi időnél jobban virágzott a streetkosárlabda, az utcán lógás, a Yo! MTV Raps tv-műsor és a másolt kazetta… Hogyan alakultak ki a műfajban erősen jelen lévő élet-halál szövetségek és mi a szerepe a másik jellemző sajátosságnak, az örök versengésnek? A társadalmi nézőpont is fókuszba kerül: van-e meghatározó szociológiai háttere annak, hogy ki milyen szubkultúrát választott? Kik azok a ma is ismert arcok, akik központi figurák voltak, évtizedekkel később mit gondolnak a gyökereikről és mit vittek magukkal útravalóul? Néhányuknak mit jelent az ismeretlen underground zenészből az országos ismertség? Mit is jelent a hip hop család tagjának lenni, vajon a zene szeretetén túl ez sokaknál egy életre szóló kötelék? Az afro-amerikai gyökerű műfajnak mi a sajátos magyar íze és vajon mennyire feladata a társadalomkritika? Milyen ma az itthoni hip hop szubkultúra, van-e létjogosultsága, hangja és ereje a digitális világban? Hol van a határ az underground és a mainstream között, mi a hip hop üzenete 2018-ban?

Az alkotók különösen hálásak azoknak, akik támogatták a második epizód megvalósítását,a Hangfoglaló Programnak és a Filmjusnak.

A FILM UTÓÉLETE:
– A BP Underground hip hop dokumentumfilm premierje július 31-én volt a budapesti Toldi moziban.
– Moziforgalmazónk lett a Magyar Hangya személyében, folyamatosan műsoron van a film, jelenleg a budapesti Bem mozi műsorán.
– Több hónapja tart a BP Underground országos Hip Hop Tour, aminek kiemelkedő eseménye volt a szcéna legjobbjaival megtűzdelt BP Underground All Stars vetítés és koncert a budapesti Toldi moziban 2018 novemberében. A Tour részeként a film a főbb vidéki városokban is folyamatosan látható, több helyen közönségtalálkozókkal egybekötve (pl. Sopron, Szendendre, Szeged, Győr, Debrecen, Szolnok, Eger, Pécs, Miskolc)
– Számos európai filmfesztivál mellett a Los Angeles-i 2019-es magyar filmfesztiválon is szerepelt.
– 2019 februárjában a rangos Highlights of Hungary kreatív közönségdíj második helyezettje lett a film


MERCHANDISE:
A BP Underground Brand többféle termékkel jött elő. A Hip Hop rész logójával jegyzett női-férfi pólók és sapkák készültek a Respect Real Hip Hop ruhamárka segítségével, ami megvásárolható a webshopunkban.

MEGSZÓLALÓK

Baranyai Dániel „Eckü”
Blik Dániel
Busa Pista
Dósa Richárd „Ricsipí”
Dulna Róbert „Zenk aka Zenki Mefisto”
Faragó Krisztián „DJ Quick”
Felcser Máté „RendbenMan”
Györe Győző Tibor „DJ Györemix!”
Haász Balázs „MC Gőz”
Halmosi Szabolcs „Bobakrome”
Havas Patrik „Dj Frequent”
Hornyák Patrícia „Poisy”
Jakab András „AZA”
Jávor Márk „Dj Mango”
Kemon Wesley Thomas „MC Kemon”
Koller László „Qka MC”
Ozsváth Gergely „Mentha”
Mohamed Fatima
Papp Timi
Schmél Csaba „Artoscsaba”
Schrank Doma, Sena Dagadu
Simon Bence „Benski”
Süveg Márk „Saiid”
Szabó Miklós Márton „Miki 357”
Vajgel Zsolt Ádám „Zsolaa”
Závada Péter „Újonc”
Zsiga Balázs „Nos’ Chez aka Turan Khan”

STÁBTAGOK

Rendező: Koltay Anna, Turán Eszter
Producer: Turán Eszter
Co-producer: Romwalter Judit, Trepper Viktória, Nedeczky Dóra
Felvételvezető: Meister Nikolett
Operatőr: Bálint Dániel, Kóródi Dániel
B kamera operatőrök: Géresi Márton, Kovács Claudia, Ben Hyde
Rendező munkatársa: Markovics Balázs
Fővilágosító: Tamus Márton
Hang: Gubinyi Zoltán, Somló Pál, Zándoki Bálint

Vágó: Szvák Antal
Mastering: Deutsch Gábor “Anorganik”

Colorist: Bognár Szandra
Utómunka: Studio Lamb
Környei Mihály, Várfoki Zoltán, Kövér András, Fejér Mihály, Poremba Alexandra, Molnár Zsófia Eszter
Grafika: Blik Dániel, Jávorszki Krisztina, Markovics Balázs
Produkciós asszisztens: Erdődy Adrienn, Jávorszki Krisztina

HARDCORE / PUNK

Dokumentumfilm sorozatunk első része a nyugati hatásokon alapuló, de abból valami egészen sajátosat létrehozó budapesti punk, és az abból, vagy a vele párhuzamosan kinőtt hardcore szubkultúrákat mutatja be. Az epizódban interjúk és eredeti archív felvételek segítségével mutatjuk be a Budapesten szerveződő hardcore/punk színteret és annak jelentős zenekarait. A film megidézi a szcéna kialakulását, olyan kultikus arcok visszaemlékezéseinek segítségével, mint Tizedes, a Marina Revüe, a Bandanas és a Tizedes meg a többiek legendás zenésze, a Böiler-es Riger Jani és Madár Andris, Rupaszov Tamás, a Trottel Records alapítója, Jancsics Dávid korrupciókutató szociológus, a Leukémia zenekar tagja vagy Uj Péter újságíró. Megszólalnak a hazai hardcore második hullámának népszerű zenekarainak, a Dawncore-nak és a Newborn-nak egykori tagjai: Soós Balázs, Fellegi Ádám, Jakab Zoltán, Szalkai Tibor, a Burning Inside zenekarból Török Attila, a Blind Myself-es Tóth Gergő és a Pannonia Allstars Ska Orchestra-ból Tóth Kristóf KRSA.  Mesél a szubkultúrához fűződő viszonyáról a The Idoru-ból ismert Bödecs András, a Shellbeach-ből Somló Pali, a Bridge to Solace-ből Szollár Bálint és Kuttner Tamás, valamint Pándi Balázs újságíró és dobos, illetve Oltai Kata kurátor. Kibontakozik a két alkotó, Koltay Anna ás Turán Eszter személyes indíttatása is a témában. A film a sztorik és anekdoták mellett olyan – a hardcore/punkhoz köthető – legendás szórakozóhelyeket is megidéz, mint a Golgota utcai Fekete Lyuk, a Total Car a Nyugatinál vagy a Kultiplex a Kinizsi utcában.

Volt-e a rendszerváltás utáni kaotikus időszaknak köze, hatása a szubkultúrák alakulására? Van-e meghatározó szociológiai háttere annak, hogy ki milyen mozgalmat választott? Kik azok a ma is ismert arcok, akik akkor tizenévesként valamelyik szubkultúra központi figurái voltak? Évtizedekkel később mi érződik rajtuk, mit gondolnak a gyökereikről, mennyire változtatta meg az életüket? Mit jelentett a kilencvenes években a magyar fiataloknak a zene és a stílus? Miért volt a szocializmus utáni korszakban a kilencvenes évek fiatalja társadalomkritikus? Milyenek ma a magyar szubkultúrák, van-e létjogosultságuk, mi az üzenetük 2017-ben?

A FILM UTÓÉLETE:
-A BP Underground premierje a Toldi Klubban volt 2017. július 4.-én.
– A 2017-es dunaújvárosi Rockmaraton Fesztiválon külön színpad viselte a BP Underground nevet, e mellett a filmet is levetítették közönségtalálkozóval egybekötve.
– Workshop-ot és vetítést tartottak szintén a Berlin Art Space nevű helyen 2019. februárjában
– Egerben lesz 2019. március 23-án koncertekkel egybekötött vetítés
– Több európai filmfesztiválon vesz részt azóta is nagy sikerrel a Hardcore-Punk rész:
SEEFF – Berlin
SEE – Paris
Courage Parevo – Budapest, Prága, Varsó, Bukarest, Pozsony
Soundwatch – Berlin
Filmhét – Bukarest
Too Drunk To Watch Fesztivál – Berlin

MEGSZÓLALÓK

Bödecs András
Fellegi Ádám
Jakab Zoltán
Jancsics Dávid
Koltay AnnaKuttner Tamás
Madár András
Márton Attila “Tizedes”
Oltai Kata
Pándi Balázs
Riger János
Rupaszov Tamás
Soós Balázs
Somló Pál
Szalkai Tibor
Szollár Bálint
Tóth Gergő
Tóth Kristóf “KRSA”
Török Attila
Turán Eszter
Uj Péter

STÁBTAGOK

Rendező: Koltay Anna, Turán Eszter
Producer: Turán Eszter
Koproducer: Romwalter Judit, Trepper Viktória
Társproducer: Nedeczky Dóra
Operatőr: Bálint Dániel
Mastering: Deutsch Gábor / anorganik
B kamera operatőrök: Géresi Márton, Kóródi Dániel, Rónai Domonkos
C kamera operatőr (New York): Éder Krisztián
Rendező munkatársa: Markovics Balázs
Vágó: Pálfalvi Réka
Colorist: Nagy Eszter, Bognár Szandra
Hang: Somló Pál, Zándoki Bálint
Fővilágosító: Tamus Márton
Kameracsapat: Barta Ádám
Produkciós asszisztens: Gyenge Laura
Utómunka: Studio Lamb
Környei Mihály, Várfoki Zoltán, Kövér András,
Szvák Antal, Fejér Mihály, Poremba Alexandra, Molnár Zsófia Eszter
Főcímzene: Rendben Man – Felcser Máté
Grafika: Blik Dániel
Fotó: Fejér Bernadett

ALKOTÓK

Eszter Turan

TURÁN ESZTER
Rendező/Producer

Eszter TV rendező szakon végzett az Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Ezt követően producer lett és megalapította filmgyártó cégét, a Moviebar Productions-t, ami díjnyeretes reklámfilmek, videóklippek és kisjátékfilmek gyártásán túl egyre több elismert nemzetközi TV-sorozattal (Maximilian – Andreas Prochaska, 2016-2017) és független, arthouse filmek megvalósításával foglalkozik (Swoon – Mans Marlind, Bjorn Stein, 2018; The Field Guide to Evil című antológia filmből Peter Strickland szegmense, 2018; The Man Who Was Thursday – Francois Arnaud, Jordi Molla, 2015). A BP Underground dokumentumfilm sorozatot nem csak, mint producer jegyzi, ez  rendezői debütálása.  Emellett épp első nagyjátékfilmtervén dolgozik a Filmalap támogatásával.

Anna Koltay

KOLTAY ANNA
Rendező

Anna a PPKE kommunikáció szakának elvégzése és a London College UCK újságíró-média szakos diplomájának megszerzését követően eleinte a nyomtatott sajtó munkatársa. 2011 óta dolgozik televíziós szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként. A kulturális és közéleti tartalmak után 2018-tól az M2 Petőfi TV csapatát erősíti műsorvezetőként. Több portré és werkfilm fűződik nevéhez. Régi álma a BP Underground megvalósítása, ebben találkozik a kimeríthetetlen inspirációs forrása a munkával, vagyis a magyar underground zene a dokumentumfilmezéssel.

TÁMOGATÓK

logo_lamb
logo_karmazin
logo_sparks 1
logo_anorganik
moviebar_logo

TÁMOGATÁS

Dokumentumfilm sorozatunk első részének lejátszásával a következő epizódok a megvalósulását segíted. Lehetőséged van viszont további szabadon választható összegű támogatás, adomány nyújtására is. Ezt megteheted az alábbi gomb megnyomásával:

SAJTÓ/HÍREK

A BP Underground Hip Hop is részt vett az 5. Magyar Filmhéten – filmhet.hu
Source: filmhet.hu
Kolorlokál Interjú Turán Eszterrel – TILOS RADIO 90.3
Source: tilos.hu
Turán Eszter mai szettjének minden egyes darabja külön történetet hordoz – Glamour.hu
Source: glamour.hu
Interjú Koltay Anna rendező és műsorvezetővel a BP Undergroundról – Mandiner
Source: mandiner.hu
BP Underground zenei lenyomat mindenkinek – HYPEANDHYPER
Golyóstollal visszapörgetett kazetták, deszkás fiúk, Totalcar, „Süsi”, Kultiplex, Trafó, bólogatós és/vagy fenékrázós zenék, na meg a hozzá kapcsolódó közeg – punk, hardcore, vagy hip-hop a 90-es évektől a 2000-es évek elejéig. Szubkultúrák iránti tisztelgés, hiteles figurák visszaemlékezései alapján, eredeti archív felvételekkel. A cikkre tovább ezen a linken: https://hypeandhyper.com/bp-underground-i-zenei-korlenyomat-mindenkinek/
Highlights of Hungary – interjú a díjátadóról
Az első két helyezett: A Pocket zsebkönyvek : Vecsei H. Miklós és Kiss Benedek Kristóf projektje és a Budapest Underground hiphop film – Koltay Anna és Turán Eszter filmje. Stumpf Kata a díjátadó után készített interjút a díjazottakkal. Az interjú az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=1RiT5ybJcwI
A hip hop az egyik legmeghatározóbb szubkultúra – Interjú a BP Underground Hip Hop dokumentumfilm rendezőivel
A Koltay Anna-Turán Eszter rendezőpáros elsőként alkotott dokumentumfilmet a hazai hip hop szubkultúráról, pontosabban annak egy részéről, leginkább a budapesti élbolyt érintve. Filmjük a szcéna gyökereit kutatva mutatja meg a színtér fontosabb szereplőit. A BP Underground Hip Hop egyfajta korlenyomat, beleránt a ’90-es évek életérzésébe, a Yo! MTV Raps és a másolt kazetták virágzásának korába....
Hip Hop Tour – rap.hu
Forrás: rap.hu
Petőfi TV interjú – BP Underground a Toldi moziban
Music Channel inetrjú a BP Underground alkotóival
Elindul a hip-hop túra – filmtekercs.hu
A magyarhangya forgalmazásában a BP Underground: Hip-hop – mint egy jó koncertsorozat – turné formájában járja be az országot. Forrás: Filmtekercs.hu
A nyugati parton is hódított a magyar hip-hop – videó – blikk.hu
A 90-es évek budapesti underground szubkultúráiról szóló dokumentumfilm-sorozat hip-hopról szóló része a 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is a vászonra került. A hollywoodi bemutatón a film rendező-producere, Turán Eszter a Blikk kérdésére elmondta, a mostani film egy nagyobb sorozat második darabja, s más zenei irányzatokat is bemutatnak majd. Teljes videó a blikk.hu-n!
Országjáró turnén a BP Underground – OFF Média
Eddig tíz város csatlakozott a kezdeményezéshez. Teljes cikk az offmedia.hu-n!
Turnéra indul a magyar hiphop története – magyar.film.hu
Most végre országszerte mindenkinek lesz esélye megnézni a magyar hip hop történetét átfogóan bemutató dokumentumfilmet. A BP Underground alkotói és a magyarhangya úgy döntött, hogy a filmet közösségi alapon terjeszti az országban a helyi hip hop közösségek bevonásával. A turné 2018. november 14-én startol a Toldi moziban.   Forrás: magyar.film.hu
Az igazi punkokat nem érdekli, ha 15 embernek játszanak
Film készült a magyar punk és hardcore színtér hőskoráról. Lázadásról, tiszteletről és trú arcokról beszélgettünk Koltay Anna és Turán Eszter rendezőkkel.   Teljes cikk az NL Cafén!
A magyar valóságnál nincs ütősebb – recorder.blog.hu
Jól is esik utána kikapcsolni, mondjuk, a hazai punk és a hardcore színtér után a hip hopot is áttekintő BP Undergrounddal, amely meglepően szórakoztatóan veszi végig a műfaj hazai történetét Fenyő Miklósbreaklemezétől addig, hogy az Akkezdet Phiai becsempészte a magasirodalmat a hip hopba. A két rendező (Koltay Anna és Turán Eszter) érthetően rántja össze a szerteágazó szubkultúra főbb területeit (rap, dj-k,...
Azt kerestük, mitől lesz magyar a hiphop Interjú a BP Underground-sorozat rendezőivel – magyar.film.hu
Magyar zenei szubkultúrákat mutat be Koltay Anna és Turán Eszter, a BP Underground dokumentumfilm-sorozat két alkotója. Az első részben a hardcore-punk közeggel foglalkoztak, most pedig a hazai hiphop sokoldalú világába ásták bele magukat: graffiti és break bajnokok, rap legendák és az új generáció tagjai is elmesélik, milyen volt átélni a vasfüggöny utáni szabadságot, 95′-ben a...
Megkerülhetetlen, de már nem az, ami régen volt – 24.hu
A budapesti underground szubkultúrákat bemutató BP Underground dokumentumfilm-sorozat új részének témája a hiphop, a breaktánctól a YouTube-korszakig, az Animal Cannibalstől a Punnany Massifig. Teljes cikk a 24.hu-n.
A csajok, akik nem féltek fejest ugrani a budapesti undergroundba – Interjú Koltay Annával és Turán Eszterrel – absolutbudapest.blog.hu
Koltay Anna és Turán Eszter körülbelül három évvel ezelőtt egy koncert kellős közepén kezdett el ötletelni egy zenei szubkultúrákból álló sorozatról. Mindkettőjük fejében ott motoszkált régóta egy álom formájában, de a megvalósítás még váratott magára, egészen a szerencsés találkozásig. Végül megszületett a BP Underground, azóta pedig túl vannak két sikeres részen. Teljes cikk az absolutbudapest.blog.hu-n.
Jön a film a budapesti hip hop undergroundról – langologitarok.blog.hu
2017 júliusában, a Toldi moziban mutatták be a BP Underground című dokumentumfilm sorozat első részét, ami a budapesti hardcore-színtérről szólt, azóta pedig több európai filmfesztiválon is részt vett a film. A Koltay Anna-Turán Eszter alkotópáros most elkészítette a sorozat második epizódját, amely a budapesti hip hop szcénát mutatja be. Teljes cikk a Lángoló Gitárokon.
Laikusként a BP Underground hip hopról – nowmagazin.hu
Dokumentumfilmmel tisztelegnek a hip-hop előtt. Szó esik a kezdetről, a műfaj virágzásáról és arról is, hogy hol tart most. Itt a BP Underground dokumentumfilm-sorozat második része. A teljes cikket elolvashatjátok a nowmagazin.hu-n.
Elkészült a BP Underground második filmje, a Hip Hop.
Megérkezett hozzá a trailerünk is!
Az Akkezdet Phiaival és az Animal Cannibalsszel jön az új magyar hiphop-dokufilm – index.hu
“Jó hírünk van! Nem sokára érkezik a BP underground hiphop film!” – jelentették be az alkotók a Facebookon. Koltay Anna és Turán Eszter tavaly jelentkezett a magyar punk és hardcore első 25 évéről szóló dokumentumfilmjével, amelyet aztán az Indafilmen is meg lehetett nézni, illetve ebben a cikkünkben írtunk is róla. A folytatás egy másik fontos, szintén komoly hazai múlttal...
“Beleszülettünk a szabad világba, mégis, sokan csalódottak voltak” – hvg.hu
hvg.hu: Hogy merült fel a BP Underground sorozat ötlete bennetek? Turán Eszter: Kiskoromtól kezdve nagyon érdekel a zene, mélyen átéltem és komolyan vettem a különböző zenei szubkultúrákhoz való tartozást egyes életszakaszaimban. A budapesti underground zenei életben szocializálódtam részben, így ez is szerves része az identitásomnak. Pár éve felmerült bennem, hogy utánamegyek, kinek mit jelentett például az egykori Totalcar...
Támogasd a BP Underground új epizódját – offline.hu
A hardcore/punk után egy hiphop dokumentumfilmet is készít a BP Underground, azaz a Koltay Anna-Turán Eszter alkotópáros. Első alkotásuk újra elérhető a neten, a második elkészültét pedig bárki támogathatja, akár már most. Júliusban mutatták be a „BP Underground” című dokumentumfilm sorozat első részét nagy sikerrel a Toldi moziban. Egy rövid ideig online is elérhető volt, majd...
Budapesti földalatti termelésről  – M2
Szubkulturális dokumentumfilmek – film.hu
Három dokumentumfilm, három teljesen különböző világról Hogyan indult a magyar punk mozgalom? Mikor volt Magyarország a videojáték-fejlesztés központja? Hogyan kerül egy kis borsodi faluba, Sajókazára egy buddhista iskola – ismeretlen arcok, amelyek most feltárulnak. Bemutatunk három dokumentumfilmet a közelmúltból, amik az ország kevésbé ismert kulturális közegeivel foglalkoznak. BP Underground Rendezte: Koltay Anna és Turán Eszter...
A hazai hardcore/punk színtér  – shockmagazin.hu
Hiánypótló dokumentumfilmet készített a magyar punk/hardcore-szcénáról Koltay Anna és Turán Eszter. A BP Underground a legendás zenekaroktól a kultikus helyek bemutatásán keresztül a közvetített üzenetig kalauzol. A mai napig meghatározza a Koltay Anna – Turán Eszter rendezőpáros tagjainak gondolkodásmódját az az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, ezért a bemutatás mellett a most készített film egyfajta tisztelgés...
Punk filmet készített a Virtuózok műsorvezetője – fulesbagoly.blog.hu
BP Underground címmel dokumentumfilmet forgatott a magyar hardcore/punk világról Turán Eszter és Koltay Anna. Utóbbi a Virtuózok műsorvezetője, készítettünk is vele interjút nemrég. Az alkotást egy koncertekkel kísért esten mutatják be a Toldi Klubban július 4-én. A Facebook-esemény leírása szerint a Koltay Anna-Turán Eszter rendezőpáros tagjainak az az inspiratív közeg, amelyben felnőttek, a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett...
Mindent kérdőjelezzünk meg – rockstation.blog.hu
Interjú Koltay Annával és Turán Eszterrel a BP Underground dokumentumfilm rendezőivel Már beszámoltunk róla, hogy elkészült a budapesti punk/hardcore színtér kialakulását bemutató dokumentumfilm. A BP Underground címet kapott alkotás kapcsán beszélgettünk egy kicsit a rendező hölgyekkel Koltay Annával és Turán Eszterrel. RS: Honnan jött az ötlet, hogy pont a budapesti hardcore-punk kultúráról készítsetek filmet? Eszter: Egy...

ÍRJ NEKÜNK!

KAPCSOLAT

Moviebar Productions

Address: Alsó Zöldmáli út 15. 1025 Budapest, HUNGARY
Phone: +36 1 792 6715
E-mail: 
info@movie-bar.net
Web: www.movie-bar.net